Hjemmesider

Hjemmesider

    X lektioner (X minutter)            3. klasse           Mit yndlingssted

Hvilke hjemmesider besøger du? Hvorfor kan du lide dem?
Lav en mindmap på tavlen sammen med din klasse og lærer over alle de hjemmesider i besøger og forklar ligeledes hvorfor.

Hjemmesider er lavet med forskellige formål til forskellige personer. Nogle hjemmesider er til børn andre er til voksne. I dette forløb kommer du til at lære de forskellige regler når man skal gå på internettet.

Introduktion (5 min)

I skal starte ud med at tale om de forskellige ture din klasse har været på. Hvilke klasseture synes I var de bedste? Hvor vil I gerne på tur til?
Nu skal I forestille jer at I tager på en eventyrlig tur. Hvor skal I hen? I skal beskrive hver eneste ting i foretager jer. Eksempelvis: tager jakke på, går 2-og-2 til busstoppestedet, venter på bussen, går ind i bussen, osv.

Hvad skal du gøre for at holde dig sikker når du er på tur? Hvilke regler bruger I når I er på ture?
(Vær sammen med en voksen, tal ikke med fremmede, gå ikke rundt alene, osv.)
Hvilke regler har i når i tager ud med familien?

Din lærer vil læse de forskellige online sikkerhedsregler højt op for klassen.

På Internet eventyr (15 min)

I skal nu som klasse besøge et sted der ligger længere væk fra jeres skole. Disneyland, måske?
Disneyland’s hjemmeside skal fremvises for klassen med projektoren. En eller to elever skal op foran tavlen og lave et rollespil. De skal nu spørge om det er muligt at gå på siden.
Eksempelvis: “Navn på læreren”, jeg vil gerne kigge hvilke forlystelser der er i Disneyland. Vil du hjælpe mig med at finde dem?” (Første sikkerhedsregel er altid spørge en voksen ad)
I gennemgår nu siden men med det forbehold for de andre sikkerhedsregler (kun tale med mennesker man kender og gå til de steder som passer til én).

Hvilke ting på hjemmesiden har I set, som I aldrig har set før?
Hvordan var jeres online internet eventyr anderledes ift hvis I var der i virkeligheden?

Mit yndlingssted (20 min)

I får nu uddelt papiret Mit yndlingssted hver. På dette papir skal du tegne dit yndlingsting på hjemmesiden. Hvad kunne du godt lide? Tegn det og skriv på papiret. Bagefter skal du og din klasse præsentere hvad jeres yndlingsting var, hvor I så det på siden og hvorfor I kan lide det.

Din lærer vil igen læse de forskellige online sikkerhedsregler højt op for klassen, og I skal diskutere om I benyttede jer af reglerne.

Afslutning (5 min)

Hvad kan Internettet bruges til? (besøge steder der ligger langt væk)
Hvilke regler bruger vi når vi skal besøge steder i virkeligheden?
Hvilke regler bruger vi når vi besøger hjemmesider online?