Hvad er Internettet?

Hvad er Internettet?

    X lektioner (X minutter)            3. klasse            x normalsider

Du har nok hørt en masse om “internettet”. Men hvad er det egentlig?

Sammen med klassen skal I lave et mind map på tavlen, hvor I fortæller om alt det I kan komme i tanke på når det kommer til internettet. Hvorfor bruger vi det? Hvad bruger vi det til? På hvilken måde har Internettet gjort det nemmere for folk? Hvad er det gode ved internettet? Hvad er det mindre gode ved internettet?

Internettet

Internettet er et netværk af en masse computere der er forbundet. Ligesom et spindelvæv. På denne måde kan folk holde kontakt med hinanden. Man kan bruge internettet på computere, tablets, spillekonsoller, telefoner – ja, endda ure, briller, kameraer og biler!

Nogle computere er forbundet via kabler. Hvis du har en stationær computer derhjemme, så kan du se kabler fra væggen og ind i din computer. Internettet er koblet sammen af kæmpe ledninger under havet over hele verden.

Når man er forbundet på internettet uden kabler, så kaldes det WIFI, altså trådløst internet.

Internettet fylder en stor del af vores liv. Vi kan bruge internettet til en masse ting såsom at skrive med hinanden, shoppe, spille spil, se videoer, osv. Man kan sende beskeder, billeder og videoer til mennesker på den anden siden af kloden!

Hvordan bruges internettet?

På en computer skal man bruge en browser, hvor man indtaster “WWW” (World Wide Web). Der findes forskellige browsere som man kan downloade (Safari, Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, osv.)

Der findes millioner af hjemmesider på internettet. De består af sider hvor der er tekst, billeder og videoer.