Lav din helt egen password

Lav din helt egen password

    Ca. 15-20 minutter            3. klasse           4 strips af papir pr. elev

Du tænker nok “Ej, jeg bruger da bare mit navn! Det er meget nemmere!”. Eller også bruger du din forældres navne, søskende, din hund eller måske din yndlingssanger eller sportshold.
Men i virkeligheden er disse passwords meget nemme at gennemskue.

Hvorfor er en god password vigtig?

En password er en nøgle. Med denne nøgle kan man hurtigt få adgang til vigtige ting. Såsom netbank, shoppingsider, sociale medier, osv. Det vil sige, at hvis en person kender din password, så kan vedkommende hurtigt fjerne penge fra din bankkonto, shoppe for dine penge, skrive dårlige ting til dine venner (og de vil tro at det er dig der skriver), osv.
Alt dette kan du undgå ved at vælge en stærk og sikker password!

Hvad er en nem password? 

Nemme passwords består af navne (dit eget, familiemedlemmers, kæledyrs, bedste vens, yndlingshold, sangere, sportshold, osv). Nemme passwords er skrevet med små bogstaver. 

Hvad betyder sikker password?

Du skal nu prøve at lave din helt egen sikker password. Din lærer deler strips af papir ud, som du skal bruge til at skrive på. På hvert af disse 4 strips skal der indgå følgende:

– Yndlingsnummer
– Kæledyrsnavn eller en yndlingsperson
– Et symbol (!, @, #, ?, =, %, eller &)
– Favorit mad

Nu har du 4 strips med 4 af overstående ting. Prøv nu at kombinere sedlerne på forskellige måder så det danner en god password. Husk svarene fra “Skal eller skal ikke” forløbet. Efter du er færdig del dine kombinationer med din klassekammerat. I skal bestemme jer for hvilke der er den bedste. Hvorfor? Sammen med klassen kan hver gruppe fortælle hvilke password de synes er den bedste, og så kan man stemme blandt dem.

Hvordan laver man en god password?

Der er flere måder man kan lave en god password. Kig under “” og gennemgå listen. Desuden prøv Dinopass med en forælder og kom op med en historie der kan hjælpe dig med at huske din password.