Instruktioner til Bank

Instruktioner til Bank

Få nogle elever til at deltage i dette spil. Nogle elever skal fungere som kunder, en elev skal være kasseekspedienten, 2 elever skal fungere som bankens database og en person skal fungere som hæveautomaten. En elev er signalet fra kassen til databasen og en anden Kunderne får hver en betalingskort hvor de skal skrive deres egne navne på. Derudover skal deres navne indgå på tavlen (bankens database) i en liste med total sum.

Det er lønningsdag! Pengene er blevet sat ind på kontoen! Hver person får 10-20 kroner indsat i kontoerne. Det skal stå på tavlen. Når kunderne handler ind kan de vælge at bruge deres dankort eller kontanter. Ønsker man at betale med kontanter skal man hæve først i automaten. Men kun hvis der er penge nok i kontoen! Man hæver ved at indsætte sit kort i hullet og fortæller hvor meget man ønsker at hæve. Personen bag hæveautomaten går hen til databasen (tavlen) sammen med betalingskortet og spørger eleverne ved databasen om personen har nok penge. Har vedkommende det, modregnes kontoen så man trækker fra. Personen bag hæveautomaten går tilbage til sin hæveautomat, afleverer først betalingskortet gennem hullet og derefter det ønskede beløb. 

Ønsker man at bruge kortet i butikken, så er proceduren det samme. Dog er der små ændringer. Efter at have regnet ud hvor meget varen kommer til at koste skal vedkommende sige “Det bliver X kroner!”. Til dette skal kunden tage sit betalingskort frem og sige “på beløbet”. Kasseekspedienten tager kortet og går over til databasen (tavlen) og undersøger om der er nok penge på kontoen. Er der det skal kasseekspedienten bede dem trække beløbet fra kontoen. Her får kunden selvfølgelig ikke penge udleveret da kunden betaler og ikke hæver.

Spørgsmål
Hvilke andre ting betaler dine forældre for?
Ofte bliver ting hævet elektronisk, så man slipper for at tage ned til banken. Man kan godt hvis man vil. 

Holde personlige oplysninger private
Hvorfor skal man holde pinkoder til betalingskort hemmeligt?
Hvad ville der ske, hvis en tyv fandt et betalingskort og lærte pinkoden?
Hvad gør man hvis dette sker?