Introduktion til Passwords

Introduktion

    x lektioner (x timer)

Kombinationslås

 

  • Her ser I forskellige typer af kombinationslåse. Hvad er det?

En kombinationslås er en lås med kombinationer (samlinger) af tal, der gør at der er kun én hemmelig samling af numre der kan låse låsen op. Det vil sige, at det er svært at låse sådan en op.

  • Hvor bruger man sådan en lås henne? Hvad beskytter man fra tyveri?

Password

Online passwords er det samme som en kombinationslås. Det er hemmelige kombinationer af bogstaver og tal som kun DU kender til. Passwords er medvirkende til at du kan holde folk væk fra at bruge dine private ting – det vil sige din computer, tablet, telefon, osv.
Måske har du en bruger på en app eller et spil hvor du kan automatisk gemme dit spil. Det kræver en password så du kan logge ind igen. Som voksen har man også password til e-mail, netbank, og shopping. Altså som voksen, så sørger man for at ingen andre kan stjæle ens penge fra banken eller shoppe for en.  Det vil sige at man bruger en password som en beskyttelse, så ingen andre kan lade som om de er dig og misbruge din identitet. 

  • Hvordan ville du have det hvis nogen brugte din password for at eksempelvis komme ind på et spil og stjæle dine points?