Skrive med fremmede

Skrive med fremmede

    Ca. X lektioner (X minutter)            3. klasse            x normalsider

Ved du hvem du skriver med? (20 min)

Til dette forsøg skal du bruge en kuvert til hvert elev. Altså, er I 26 elever så er det 26 kuverter. Inde i disse kuverter skal der være billeder. I én af kuverterne skal der være billede af en elev på skolen, de andre skal være fremmede. Billeder fra internettet eller nyhedsartikler kan anvendes.

I skal så vælge en kuvert for at se hvem I kunne have spillet eller kommunikeret med. For hver gang en elev vælger en kuvert, skal denne ligges tilbage i bunken før den næste elev må vælge en kuvert. Dette gør at chancen for at man vælger en klassekammerat er mindre.

I opdager hurtigt, at sandsynligheden for at man spiller med en fremmed er utrolig stor.
Diskuter hvordan man kan spille spil sikkert.

Hvem er du? (45 min)

Når du er på internettet, finder du mange måder at tale med andre mennesker på. Ved du hvem du taler med?

I skal nu deles op i to grupper (cirka 6-7 personer per gruppe). Mellem jer skal I sætte en væg af et lagen, tæppe, vægdeler, mm. så I ikke kan se hinanden.
Hver gruppe skal nu vælge én der kommunikerer på vegne af dem. De to kan bruge forskellige metoder at kommunikere på – iPad, tablet eller med blyant og papir. Det vigtigste er at de ikke afslører dem selv eller giver hints omkring hvem de er.

Efter disse to har skrevet sammen, kan grupperne gætte hvem de to skrev med?

Afslutning (10 min)

Afslutningsvis, se Codans video omkring at være sikker online. Diskuter hvad I så og hvad man skal gøre for at undgå at komme ud for lignende situationer.